Marika Mama Lángospor 5 kg

A csomagolásban található lisztkeverék körülbelül 60 db 13-15 dkg súlyú lángos készítésére alkalmas.

Felhasználás előtt jól felrázandó!

További hozzávalók: víz, olaj

Összetevők: liszt (búzaliszt), tejpor, burgonyapehely, cukor, só

Elkészítési javaslat : Egy edénybe mérjünk 3 liter kézmeleg vizet, szórjuk bele a külön tasakban található élesztő port. Majd a lisztkeveréket lassan adagoljuk keverés közben a langyos vízhez, amig a tészta dagasztható állagú lesz. A megfelelő tészta könnyű állagú ,de elég kemény ahhoz, hogy dagasztás közbeni nyújtáskor nem szakad. A tésztát addig dagasztjuk míg fényes és sima lesz. Ezt követően hagyjuk duplájára kelni, körülbelül 40-60 perc. Kelést követően olajozzunk le egy felületet, melyre kiöntjük a tésztát és kör alakú szaggató segítségével szaggassunk 13-15dkg súlyú lángosokat. Egy edénybe öntsünk annyi olajat, hogy a lángosok sülés közben ne érjenek le az aljára. Hevítsük 180 C0 -ra, a nyers tészta gombócokat két kézzel kör alakban nyújtsuk ki tetszőleges méretűre. A teljes sütés hossza 1-2 perc, félidőben fordítsuk meg, hogy mind két oldala megsüljön.

4 300 Ft

Így készítsd el a legfinomabb lángost otthon!

Eleged van, hogy sütéskor a fejetetejére áll a konyha és nem győződ a mosatlant? Ne adj magadnak plusz munkát! Mi elhoztuk Neked a strandos lángost, amit gyorsan és egyszerűen - kupi nélkül- el tudsz készíteni. Csak bontsd fel a lángospor csomagolását, öntsd egy tálba a melegvízzel és már dagaszthatod is a klasszikus lángost otthonodban.