A csomagolásban található lisztkeverék körülbelül 10 db 13-15
dkg súlyú lángos készítésére alkalmas.
Felhasználás
előtt jól felrázandó!
További
hozzávalók: víz, olaj
Összetevők:
liszt (búzaliszt), tejpor, burgonyapehely, cukor, só,
élesztő
Elkészítési
javaslat : Egy edénybe mérjünk 0,8 liter kézmeleg vizet, szórjuk
bele a külön tasakban található élesztő port. Majd a
lisztkeveréket lassan adagoljuk keverés közben a langyos vízhez,
amig a tészta dagasztható állagú lesz. A megfelelő tészta
könnyű állagú ,de elég kemény ahhoz, hogy dagasztás közbeni
nyújtáskor nem szakad. A tésztát addig dagasztjuk míg fényes és
sima lesz. Ezt követően hagyjuk duplájára kelni, körülbelül
40-60 perc. Kelést követően olajozzunk
le egy felületet, melyre kiöntjük a tésztát és kör alakú
szaggató segítségével szaggassunk 13-15dkg súlyú lángosokat.
Egy edénybe öntsünk annyi olajat, hogy a lángosok sülés közben
ne érjenek le az aljára. Hevítsük 1800C
-ra, a nyers tészta gombócokat
két kézzel kör alakban nyújtsuk ki tetszőleges méretűre. A
teljes sütés hossza 1-2 perc, félidőben fordítsuk meg, hogy mind
két oldala megsüljön.