Marika Mama Palacsintapor 1 kg

 A csomagolásban található lisztkeverék körülbelül 35-40 db palacsinta készítésére alkalmas.

Felhasználás előtt jól felrázandó!

További hozzávalók: víz, olaj

Összetevők: liszt (búzaliszt), tejpor, tojáspor, só, cukor

 Elkészítési javaslat: Egy edénybe mérjünk 2,2 liter vizet. A lisztkeveréket lassan adagoljuk keverés közben a vízhez, amíg a tészta csomómentes lesz. Amint ezzel megvagyunk, hevítsünk fel - közepes lángon- egy palacsinta serpenyőt, melybe egy kevés olajat teszünk. Az olajat futtassuk körbe a serpenyő sütési felületén. Merőkanál segítségével, öntsük a palacsinta tésztát a serpenyőbe és oszlassuk el azt. Hagyjuk sülni 1- 2 percet és mikor a tészta széle a serpenyőtől elválik, fordítsuk át a másik oldalára. A másik oldalán elegendő 0,5-1 perc sütési idő. A megsült palacsintát csúsztassuk ki egy tányérra és akár már forrón is ízesíthetjük az általunk választott töltelékekkel.  

820 Ft

Házi okosság: Ha nem fogy el az összes kisütött palacsinta, töltsük be túrókeverékkel, tekerjük fel őket és helyezzük tepsibe. A tetejüket kenjük meg cukros tejföllel és 180°C-on 15-20 perc alatt süssük készre.