A csomagolásban található lisztkeverék körülbelül 35-40 db
palacsinta készítésére alkalmas.
Felhasználás
előtt jól felrázandó!
További
hozzávalók: víz, olaj
Összetevők:
liszt (búzaliszt), tejpor, tojáspor, só,
cukor
Elkészítési javaslat: Egy edénybe mérjünk 2,2
liter vizet. A lisztkeveréket lassan adagoljuk keverés
közben a vízhez, amíg a tészta csomómentes lesz. Amint ezzel
megvagyunk, hevítsünk fel - közepes lángon- egy palacsinta
serpenyőt, melybe egy kevés olajat teszünk. Az olajat futtassuk
körbe a serpenyő sütési felületén. Merőkanál segítségével,
öntsük a palacsinta tésztát a serpenyőbe és oszlassuk el azt.
Hagyjuk sülni 1- 2 percet és mikor a tészta széle a serpenyőtől
elválik, fordítsuk át a másik oldalára. A másik oldalán
elegendő 0,5-1 perc sütési idő. A megsült palacsintát
csúsztassuk ki egy tányérra és akár már forrón is ízesíthetjük
az általunk választott töltelékekkel.