Marika Mama Lángospor 3 kg

A csomagolásban található lisztkeverék körülbelül 36 db 13-15 dkg súlyú lángos készítésére alkalmas.

Felhasználás előtt jól felrázandó!

További hozzávalók: víz, olaj

Összetevők: liszt (búzaliszt), tejpor, burgonyapehely, cukor, só

Elkészítési javaslat : Egy edénybe mérjünk 2,4 liter kézmeleg vizet, szórjuk bele a külön tasakban található élesztő port. Majd a lisztkeveréket lassan adagoljuk keverés közben a langyos vízhez, amig a tészta dagasztható állagú lesz. A megfelelő tészta könnyű állagú ,de elég kemény ahhoz, hogy dagasztás közbeni nyújtáskor nem szakad. A tésztát addig dagasztjuk míg fényes és sima lesz. Ezt követően hagyjuk duplájára kelni, körülbelül 40-60 perc. Kelést követően olajozzunk le egy felületet, melyre kiöntjük a tésztát és kör alakú szaggató segítségével szaggassunk 13-15dkg súlyú lángosokat. Egy edénybe öntsünk annyi olajat, hogy a lángosok sülés közben ne érjenek le az aljára. Hevítsük 180C -ra, a nyers tészta gombócokat két kézzel kör alakban nyújtsuk ki tetszőleges méretűre. A teljes sütés hossza 1-2 perc, félidőben fordítsuk meg, hogy mind két oldala megsüljön.

2 650 Ft

Igazi házi lángos recept!

Soha nem kel meg a lángos tésztád és nem tudod, hogy hol rontottad el? Akkor hagyd a nyűglődést és használd Marika Mama lángos receptjét! Itt a megoldás számodra csak meleg vizet önts az instant lángosporhoz és már készülhetnek otthon a lángosaid!